Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайнството на произхода (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Atlantis Gene, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
4,7 (× 12 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Еми (2016)

Издание:

Автор: А. Дж. Ридъл

Заглавие: Атлантският ген

Преводач: Юлиян Стойнов

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски

Издание: 1

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД, Хасково

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-655-602-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/422

История

  1. — Добавяне

43.

Интернет издание на Ал Джазира

Индонезийските власти идентифицират двама американци, свързани с терористични атаки и трафик на деца

Джакарта, Индонезия // Поредицата терористични атаки вчера в Джакарта, столицата на Индонезия, предизвика мащабно преследване по суша, море и въздух. Индонезийската национална полиция е разположила половината от дванайсетхилядната си брегова охрана в Яванско море и поиска подкрепление от военните за претърсването на Джакарта и островите наблизо. Съседните държави също се присъединиха към издирването, като поставиха своите гранични пунктове под повишена готовност. Досега властите не са направили изявление относно мотивите на нападателите, но пуснаха кратко описание на заподозрените.

Жената, доктор Катрин Уорнър, е идентифицирана като специалист по генетика, занимаващ се с нерегламентирани експерименти върху деца от бедни семейства от селцата в околностите на Джакарта. „Все още изясняваме подробностите — съобщи полицейски инспектор Накула Панг. — Знаем, че клиниката на доктор Уорнър е била легален настойник на над 100 индонезийски деца, взети без съгласието на родителите им. Освен това ни е известно, че доктор Уорнър е прехвърляла огромни суми чрез сметки на Каймановите острови — често използвана спирка за наркоконтрабандисти, трафиканти на хора и други големи международни престъпни организации. На този етап смятаме, че клиниката е била използвана като прикритие за трафик на деца, и от събраната досега информация заключаваме, че част от печалбата е отишла за финансиране на вчерашните атаки.“

Атаките включват три експлозии в жилищни райони, бясна престрелка в пазарен квартал и смъртоносна серия взривове на пристанището, при което по непотвърдени данни са загинали 50 служители на „Имари Джакарта“. Адам Линч, говорител на „Имари Джакарта“, направи изявление: „Ние скърбим за вчерашната загуба на хора, а днес просто търсим отговори на въпросите. Индонезийската полиция потвърди нашите подозрения, че атаката е била организирана от Дейвид Вейл, бивш агент на ЦРУ, който преди това е поддържал връзка с Отдела за сигурност на «Имари» — друг клон на «Имари Интернешънъл». Смятаме, че тези атаки са породени от желание за мъст и че Дейвид Вейл ще продължи нападенията си над служители и учреждения на «Имари». Той е много опасен човек. Не е изключено да страда от посттравматично нервно разстройство или друго психично заболяване. Тъжен развой на събитията за всички участници. Готови сме да предложим нашата помощ, включително от страна на нашите служители по сигурността, на индонезийските власти и съседните правителства. Искаме час по-скоро да се сложи край на този кошмар. Държим да върнем чувството за безопасност у нашите служители“.