Читателски коментари

Сладостта на живота от Нора Робъртс

ralrus (10 декември 2018 в 00:26)

Много ми хареса книгата.Сюжета,геройте,всичко.

Чудовищен от Алекс Флин

Eos (10 декември 2018 в 00:25), оценка: 6 от 6

Това е една прекрасна книга. Една вълшебна история, която крие в себе си отражението на истинския живот, изтъкан от доброта, злоба, любов и умраза, борба и удовлетворение и …магия.

За всички , които не са изгубили детето в себе си и са съхранили способността си да се гмуркат в безбрежния океан от мечти и фантазия, прочитът на тази книга ще им гарантира удоволствие. Поне аз това изпитах от първото до последното изречение.

Лъвът от Кони Мейсън

Esin Gunay (9 декември 2018 в 21:06), оценка: 5 от 6

Мното ми хареса. Прочетох я на един дъх. Чела съм повечето книги на тази авторка и всичките много ми харесват. Отново благодаря и на екипа на читанка.

Ш-ш-шт от Бека Фицпатрик


По принцип не харесвам любовни книги, но има няколко такива, които определено грабват вниманието ми, предимно фентъзи романи за лоши момчета, който се влюбват и всичко се променя… С това ме привлече „Здрач“, „Саванти“, с това ме привлече и тази поредица. Определено си заслужава, има доста слаби моменти, но като цяла историята е увлекателна. Прочетох цялата поредицата, последната книга все още не е преведена на български, четох я на английски… Хени енд, харесвам такива книги. :)

Пътуване извън тялото от Робърт Монро

Motoretkata (9 декември 2018 в 09:08), оценка: 6 от 6

Трилогията е уникална, написана просто и разбираемо с определена цел. До колкото знам, Монро е бил принуден да „ореже“ доста важна информация по определени причини. Особено от последната си книга. Официалната версия е, че е бил притиснат от издателите си, но надали на някой му звучи особено достоверно…

Един ден в София от Янко Трендафилов

Motoretkata (9 декември 2018 в 08:55), оценка: 1 от 6

Янко решил да ходи „на София“, това го разбрахме. Но защо се опитва да се прави на Алеко Константинов, нямам обяснение. Иначе пътеписите са му почти толкова силни, колкото и есетата — спор няма.

Всички са много глупави! от Янко Трендафилов

Motoretkata (9 декември 2018 в 08:46), оценка: 1 от 6

Това наподобява на нещо с „елементи на разсъждение“, писано от четвъртокласник. А като един истински „професор Вучков“, авторът с удоволствие дава акъл на родители, без той да има реална представа за какво въобще става въпрос. Ашколсун, Янкоооу — твори и не спирай!

Евгений Онегин от Александър Пушкин


Не мога да не изкажа възмущението си от подобен коментар! Мисля, че това не е мнение на самоуважаващ се човек. Това е литература, която заслужава само уважение и почит, дори да нямаш интерес към темата или пък лично да не ти харесва творбата. Съжалявам, че има такива хора с подобно мнение за такава велика творба на такъв велик автор!

Евгений Онегин от Александър Пушкин


Кое по — точно мре?

И кое по точно ’беш?

Писал човекът роман, в стихове, за любов, приятелство, вярност, за истински мъже, готови да защитят това, което обичат, жени застанали зад тях, все неща, които ги няма, или почти, вече.

Написал го съвършено . По него правили опери, театрални постановки, филми…

Изкуството!!!

Той останал в историята като вечен — ти, със смотан коментар в две думи?!!

Евгений Онегин от Александър Пушкин

Firmata (8 декември 2018 в 16:21)

Бахти умрялото

Моя единствена обич от Катрин Сътклиф


Чудесна книга за почитателите на този жанр. Приятно четене.

Моя единствена обич от Катрин Сътклиф

Moni-Boni (8 декември 2018 в 15:57), оценка: 5 от 6

Книгата е интересна и ми хареса като идея. Но има липси и някои неточности в нея.

Ръкописът на Фулканели от Скот Мариани

Sisi72 (8 декември 2018 в 10:52)

Оценка 6 от 6

Ръкописът на Фулканели от Скот Мариани

Sisi72 (8 декември 2018 в 10:51)

Невероятна книга сюжет описания динамика на действието разглеждане на етични проблеми заслужава си да се прочете

Ирландска магия от Нора Робъртс

Polya Vacheva (8 декември 2018 в 09:43), оценка: 6 от 6

Много сладка история, героите са толкова сладки и забавни. Книгата е интересна и лека за четене. Хареса ми как са представени чувствата на двамата и леките закачки между тях.

Моя единствена обич от Катрин Сътклиф

merijane (7 декември 2018 в 21:54), оценка: 5 от 6

Много ми хареса! Четете — няма да съжалявате!

Гордост и предразсъдъци от Джейн Остин


Ха-прочетох я най-сетне! Беше ми толкова трудно на няколко пъти я зарязвах, къде на 14-та глава къде на 22-ра. Та графства, та различни фамилни имена, та много предразсъдъци….. Но във интерес на истината не оставя човек със лоши впечатления. :)

Дунав мост от Георги Мишев

Devoted of Slaanesh (7 декември 2018 в 18:46), оценка: 2 от 6

Прочетох стотина страници и я оставих — не става.

Може би някога е била актуална и скандална, но сега е единствено пошла, като корицата си!

Аз и сериалът по книгата не харесах, доста гнусен беше.

Залезът на боговете от Фридрих Ницше

Yenkl (7 декември 2018 в 11:32)

И все пак поуката от тези разсъжденя е очевидна:не трябва да бъдем зависими от своите идеали, не трябва да живеем в надежди, защото това е равнозначно да не живеем настоящия момент.На това са ни учили и древните гърци.

Трябва да приемем злото, то съществува, реално е,примиряваме се но се стремим да избягваме хората, които ни го причиняват и да търсим доброто (тук вече става въпрос за действие, за превръщане желанието в движеща сила към пътя на щастието-динамиката за която говори Ницше ).Не става въпрос да оставаме пасивни в очакане а напротив, се подчиним на инстинктите,на поривите , заложени в нас, за задоволяване на потребностите си.(тук и Фройд и неговите теории са вдъхновени от Ницше ).

На същия принцип, трябва да се примирим с нашата преходност,защото тя е неизбежен но физиологичен процес. Тежко е, защото как да се радваме на живота, знаейки, че опасността от болести и смърт ни грози всяка минута от ежедневието ни? А може би по -щастливи са тези, които живеят с упойващата сила на вярата в задгробен живот?-Аз не!:)

Архетип от Александър Градинаров

dillinger (7 декември 2018 в 07:13), оценка: 1 от 6

Луди много. Някои и книги пишат.