Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
My Single Friend, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,8 (× 43 гласа)

Информация

Сканиране
Bridget (2013)
Корекция
sonnni (2014)
Форматиране
hrUssI (2014)

Издание:

Джейн Костело. Нежененият ми приятел

ИК „Хермес“, Пловдив, 2011

Американска. Първо издание

Редактор: Ивелина Волтова

Коректор: Атанаска Парпулева

ISBN: 978-954-261-000-7

История

  1. — Добавяне

Глава 37

Досега няколко пъти бях вземала участие при разиграването на техниката „мозъчна атака“, но този бе нещо съвсем различно.

— Ами кавалерството? — обади се Ерин. — Онези дребни жестове, като например да й отвори вратата, да дръпне стола в ресторанта и просто да се държи като идеалния джентълмен. Това наистина е важно.

— Брилянтно! — Доминик войнствено вдигна перманентния маркер във въздуха и се завъртя, за да добави думата на бялата дъска. Съвсем се беше вживяла в ролята на координатор на обучението, а и днешната лекция беше една от любимите й: как да се държиш на среща. — Това е добро, Хенри. Но обърни внимание, че според мен това ще ти се удава от само себе си. Нека да обобщим.

Хенри изглеждаше изключително съсредоточен. Сега, след като си беше подсигурил среща с Рейчъл, бе твърдо решен да не я прецака. Той седна на дивана. Пред него беше списъкът с правилата за среща, резултат от всичките ни „внезапни хрумвания“ по време на брейнсторминга. Цялото му внимание беше насочено към Доминик.

— Правило първо: изслушвай я. Повечето мъже не спират да бръщолевят за себе си. Няма нищо по-неприятно от това. Бъди различен и я помоли да говори за себе си. Къде е израснала, работата й, това, което харесва и не харесва. Създай си една цялостна представа.

— Абсолютно — отвърна Хенри.

— Номер две: действай уверено. Хенри, помни, че каквото и да чувстваш, то е напълно естествено. Но не го показвай. Отпусни рамене, не спирай да се усмихваш, недей да си въртиш палците.

— Чувствам се така, сякаш ще бъда на интервю за работа — обади се Хенри.

— То е, Хенри — казах му аз. — Свободната позиция е „гадже“.

— Номер три — продължи Доминик — е флиртът. Разгледали сме го подробно. Докосни леко ръката й. Осъществи контакт с очите, задръж погледа й.

— Тъй вярно — изрече Хенри. — Схванах.

— Хубаво — додаде Доминик. — Защото има едно последно правило. Правило, което не сме обсъждали до този момент. Много е важно да го запомниш.

— Още едно ли? — Хенри изглеждаше разтревожен.

Доминик кимна:

— Забавлявай се!