Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Men Who Hate Women and Women Who Love Them, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,1 (× 11 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Еми (2015)

Издание:

Сюзън Форуърд, Джоан Торес. Мъжете, които мразят жени, и жените, които ги обичат. Трябва ли да страдаме, когато обичаме?

Американска. Първо издание

ИК „Сиела Софт енд Пъблишинг“, София, 2001

Редактор: Надя Калъчева

Технически редактор: Божидар Стоянов

Предпечатна подготовка: Таня Иванова

Художник: Любомир Бориславов Пенов

ISBN: 954-649-373-2

История

  1. — Добавяне

Част втора
Жените, които ги обичат

Как да използваме втората част на тази книга

Втората част на тази книга е посветена на това, да разберете как да помогнете на себе си и как да промените вашата връзка с партньора. Това пътуване в изследването и промяната изискват от вас да участвате в много от упражненията и задачите, които правя с моите пациенти.

Моите съвети са направляващи, но няма да имат полза само ако ги четете, без да ги прилагате. Прочитането на упражненията без изпълнение на задачите няма да ви разкрие средствата, които ще ви дадат възможност да промените нещастната си връзка — или, когато е необходимо, да я приключите.

Включила съм списъци от въпроси, на които да отговорите, писма, които да напишете, и други видове писмени упражнения. Предлагам ви да вземете лист и молив, докато четете. Може дори да приготвите малка тетрадка за тази цел, така че по-късно да преглеждате написаното. Във всеки случай, моля, запазете писмените си задачи, защото с напредване в материала ще се връщам на някои от упражненията.

Дори в момента да нямате партньор мизогинист, някои от средствата и уменията, които съм посочила, могат да ви помогнат да се научите да отстоявате правата си и да се справяте решително с всякакви хора в живота, които ви тормозят психически. Упражненията, които съм подготвила, може да ви отведат по доста трънливи пътеки. Част от тази работа е болезнена, но възнаграждението е трайно и си струва да преживеете всякаква емоционална болка. Най-важното е, че тези умения ще ви помогнат да откриете и възстановите самоувереността, която смятате, че сте загубили в живота си.