Читателски коментари (за „Добрият ученик “ от Веселин Ханчев)

  • 1. notman (8 юни 2014 в 18:40)

    Готов съм да бъда възприет като най-невъзпитаното същество на планетата, но няма да позволя такива като маруся61 да ме омерзяват с твърдението, че сме приятели или дори с намек за някаква близост между нас.

    Децата не живеят във вакуум, но намирам за недопустимо родителите да позволяват техните невръстни синове и дъщери да се омърсяват с политика и да се индоктринират по какъвто и да било начин и в каквото и да било направление. Нещо повече — те би трябвало точно в този аспект от живота да сложат дебел и непроницаем похлупак над подрастващите! В този ред на мисли Ханчев би трябвало да напише стихотворение на за „добрия ученик“, а за хората, които са позволили той да умре така нелепо. И не — нямам предвид физическите му убийци. Но, разбира се, на подобен светоглед по онова време се гледаше с лошо око. Още повече, че в случая „поетът“ не просто описва смъртта на детето в чуждата битка за власт — той я възхвалява и поощрява! И за съжаление е пълно с идиоти, чиито възгледи се формират (са формирани) точно под въздействието на подобна мерзка пропаганда. Казах го вече — това са хора, които мислят на плейбек. Вие ако не познавате такива, аз познавам… за мое съжаление.

    А ако утре някой като тая маруся61 се види с власт в България и поиска аз да хвърля моето дете в защита на някаква смахната идеология? Какво се очаква да направя? Вие как бихте постъпили?

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.