Читателски коментари (за „Отмъстителят “ от Фредерик Форсайт)

  • 1. Кода Беар (15 декември 2011 в 13:09)

    Като цяло, книгата е добра, но на мен лично не ми хареса „идеологическият“ момент как американците били мразени поради завистта на едва ли не целия свят, понеже били нещо си…хм, пропуснах въпросните пасажи изцяло. Останалото се търпи с големи усилия, т.е. хиперболизирането тип „Рамбо“ и откровените глупости за Осама. Трилърчето е завладяващо обаче, чете се на един дъх и си струва за хора, които могат да простят подобно идеологическо издевателство над съзнанието си. От 10 точки по личната ми система, вземам по една за Осамата и Рамбото, и цели три само за опита за мозъчна промивка с която започнах постинга си. Остават 5 точки, една от които е за завидното изпипване на детайлите, една за интересният, макар и очакван финал, една за добро познаване на темата като цяло, една за типичното холивудското сценарио, което не успява да стане боза някак, признак за много добри писателски умения и последната точка е за любопитното съчетание на наглед напълно несвързани помежду си теми — Виетнам, Босна, Осама! Поздрави!

  • 2. Peyton (26 април 2016 в 09:49)

    Книгата е много добра и се чете на един дъх. Вярно, че има малко повече родолюбие от необходимото, но се преживява. Като цяло отлична книга!

  • 3. Икран (21 февруари 2018 в 21:50), оценка: 5 от 6

    Моят ТОП АВТОР е Фредерик Форсайт !Прави съвременна увлекателна криминална литература — прецизен в детайлите ,максимално обективен …малко е старомоден в идеологическите си пристрастия ,но книгата се чете на един дъх !

  • 4. Izolin (28 ноември 2019 в 10:03), оценка: 5 от 6

    Книгата е добра, с изпипани детайли, което е типично за Форсайт. Чете се на един дъх, финала наистина е очакван, но начина по който се стига до него е достатъчно интересно оформен. С всичко това съм съгласен с първите две мнения.

    Това, с което не съм съгласен с тях, е, че първо — в книгата няма „родолюбие“ към САЩ. Най-малкото Форсайт е англичанин. Освен това е факт, че САЩ са мразени от голяма част от останалия свят. Причините за това се крият не в парите и мощта им, а в това как я използват за да „изнасят демокрация“ в размирни райони, но само в тези, от които имат икономическа или друг вид изгода — подкрепата за талибаните в Афганистан, Панама, Кувейт…

    • 5. Devoted of Slaanesh (30 ноември 2019 в 23:49)

      Щото СССР, в последствие РФ и Китай не изнасят тоталитъризъм, нали?

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.