Читателски коментари (за „Дневник на една лоша година “ от Дж. М. Кутси)

  • 1. Икран (16 март 2019 в 20:37)

    Коментарът ми е в оценката — ШЕДЬОВЪР !

  • 2. ipeipe (26 април 2019 в 14:13)

    Много трудно прочетох книгата . Харесвам автора, очарована съм от другите му книги . Тази обаче е написана като 2 коренно различни книги с преплитане на сюжетите и хронологията и определено ми беше трудно ., на моменти дори дразнещо при поредното прекъсване . Другото дразнещо е, че творбите, които се преплитат са с различен стил — едното е повест, другото публицистика /може и да бъркам жанра :-) /

  • 3. Yenkl (27 февруари 2021 в 11:04)

    Най- лесно се попада на фалшив приятел и истински политик: те са едно и също. Съблазън, демагогия и лицемерие…

    Наивни тези, които вярват във възможността човечеството да върви към подобрение. Не трябва да се обвиняват науките и технологията за това. Науката съществува от само себе си, ние само я откриваме. Лошото е , че управлението на науката и технологиите са в ръцете на една сбирка психопати, тоест хора лишени от всякакъв морал и скрупули, и които всъщност държат монопола на почти всичко! Дори правителствата робуват на техния произвол.А в човека почти винаги преобладават чувствата, страстите и личните интереси над интелигентността и разума.

    Единственото спасение остава, малкото качествени хора, недокоснати от алчност и непокварени от вулгарния материализъм, да се съюзят в полза на тази безгласна част от обществото- страдаща и мизерстваща! Всеки, жадуващ за знание, свобода и цивилизовани взаимоотношения- няма да използвам термина човешки-не!- да се обкръжи от съмишленици, да си създаде свое островче приятен и уютен свят. Но от този остров, погледите да бъдат винаги обърнати към света и в готовност за помощ! Да живееш егоистично и само за себе си е равнозначно на душевно обедняване и мизерстване!

    Много често си давам сметка , че колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам кучето си. Наистина, малко останаха свестните!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.