Читателски коментари (за „Правек и други времена “ от Олга Токарчук)

  • 1. Икран (26 май 2019 в 16:38)

    Много ми хареса „Правек и други времена“ с една линия,която отбелязвам и в други автори ,и ми допада, и е различна от клишираното място на войната в човешкото общество ,в система,в която поколения хора от Изт.блок пишеха, крещяха лозунги,лозунги …Олга Токарчук не повишава и тон — тя споделя ,проникновено и е убедителна . Богатата й обща и най-вече религиозна култура прави четенето на романа върховно преживяване !

  • 2. galia_18 (1 ноември 2019 в 15:10)

    Прекрасна книга, отдавна не бях попадала на творба, която едновременно те кара да мислиш, събужда чувства, с богат и образен език. Истинско откритие за мен, не познавах авторката, преди да чуя, че е удостоена с Нобелова награда.

  • 3. genesis77 (13 декември 2019 в 11:27), оценка: 6 от 6

    Боже колко хубава книга. Едно пътуване във времето и хората, между радостта, болката и метафората. Не бях чувал толкова красив език, плуваш и поемаш като аромат от роза всяка съдба, капка и тревичка. Много, много красива и топла книга за студената Полша през войната.

  • 4. domino1 (15 декември 2019 в 15:39), оценка: 6 от 6

    Изключителна книга, която ме провокира да прочета и другите книги на авторката, преведени на български. Напълно заслужена е Нобеловата ѝ награда. Благодаря на „Читанка“ за възможността да се запозная с нея. Уникален стил, един своеобразен магически реализъм. На моменти като стил и похвати книгата ми напомняше за „Барутния буквар“ на Радичков, въпреки че книгата на Токарчук е по-дълбока и многопластова.

  • 5. Заринко (21 януари 2022 в 17:08), оценка: 6 от 6

    Удоволствие е да откриеш такава книга! Благодаря на сайта, че ме срещна с откровенията на Олга Токарчук! Роман, който ще остане в литературната история-истински талантлива творба: красив език, наситен сюжет и любов към света, хората, природата

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.