„Бог на императори“ е възхитителна. Не съм и очаквал друго от Гай Гавриел Кай.

Робърт Джордан

Вълнуващият завършек на „Пътуване към Сарантион“.

Призован от император Валерий, Криспин, прочут майстор на мозайки, е пристигнал в приказния град Сарантион. Тук той жадува да осъществи творческите си амбиции на купола на величествения храм, издигнат от императора като завещание за поколенията.

Но красотата и уединението на неговия труд не могат да го предпазят от сарантийските интриги. Градът кипи от слухове за война и заговори, а нощем по улиците загадъчно проблясват и гаснат неземни огньове. Валерий се взира на запад към отечеството на Криспин с намерението да обедини отново империята — план, който може да има гибелни последствия за обичаните от Криспин хора.

В Сарантион обаче верността винаги е нещо сложно, защото съдбата на Криспин се е преплела с тази на Валерий и неговата императрица, както и на кралица Гизел, неговата бивша владетелка, приела доброволно самоизгнание в Сарантион. А сега е пристигнал и още един пътник — този път от изтока — лекар, решен да остави своя диря в променливите коварни течения на страст и жестокост, които ще предопределят съдбата на империята.

„Сложно и пищно! «Бог на императори» разкрива майстор в действие… Вече завършена, «Сарантийска мозайка» заема своето място като върхово историческо фентъзи, съчетало алтернативна история и възвисена фантазия, за да се сътвори един странен и все пак познат свят“.

Локус

Съдържание

Бог на императори 5,2

Lord of Emperors,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Гай Гавриел Кай

Заглавие: Бог на императори

Преводач: Валерий Русинов

Година на превод: 2007

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „БАРД“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2007

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска

Излязла от печат: 26.11.2007

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-585-843-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/9189

История

  1. — Добавяне

Библиоман