Николай Николов е роден през 1988 в гр. Хасково. Новелата „Нежни куршуми“, позната още като „Soft Bullets“, е дебютната му книга, която през 2012 година Николай пренаписва в сценарий за филм. Вълнуващата история на младия автор набира популярност, когато започва екранизацията на криминалната драма, в която се включва и Христо Мутафчиев. Филмът ще се появи в началото на 2014 година, но ще проследи интригуващия сюжет наполовина. Само в книгата любителите на трилъра ще разберат съдбата на „нежните куршуми“ след разкриването на истината… Кой уби Борис Бакалов?

Борис Бакалов — Жокера е криминален бос, който стои зад убийствата на едни от най-влиятелните мъже в България. Четири млади момичета с тъмно минало градят своята кариера в S.T.A.R. — организация за поръчкови убийства. Бивш шпионин от Държавна сигурност тръгва да търси възмездие за смъртта на свой приятел. Историите се преплитат в малък провинциален град, в който властват секс, цинизъм и предателства.

Една сутрин Жокера е открит мъртъв в офиса си. Организацията се разпада. След две години изгнание в Латинска Америка е време за вендета. Кой стои зад убийството на Борис Бакалов? Вера е на път да стигне до истината, но ще й хареса ли това, което ще открие? И каква е ролята на една шизофреничка, прекарала пет години от живота си зад решетките? Едно-единствено нещо движи историята — понякога вършим лоши неща само защото обичаме твърде много!

Съдържание

Нежни куршуми 2,8

fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Николай Николов

Заглавие: Нежни куршуми

Издание: Първо

Издател: Сиела Норма АД; Мойри

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: роман; повест

Националност: Българска

Печатница: Печатна база Сиела

Главен редактор: Яна Тодорова

Отговорен редактор: Яна Тодорова

Редактор: Пламен Пасков

Художник: Яна Тодорова; Димитър Колев; Мартин Петров

Коректор: Мила Белчева

ISBN: 978-954-735-055-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3473

История

  1. — Добавяне

Библиоман